Alles van Voorthuizen
Bekijk de agenda

Bezienswaardigheden

Den Olden Florus

Den Olden Florus is een van de oudste windmolens. Deze windmolen is gebouwd omstreeks 1400.

Nadat je op de steile trap naar boven bent gegaan, kun je de molen van binnen bekijken. In de molen kun je tarwe kopen dat door de molen gemalen is. In de omgeving van Terschuur kun je ook heerlijk fietsen. Een bezoekje aan de molen valt goed te combineren!

Meer info: www.denoldenflorus.nl

 


 

Recreatiegebied Zeumeren

Op Recreatiegebied Zeumeren kun je terecht voor zowel ontspanning als actie. Met warm weer kun je bij een van de vele zandstrandjes heerlijk zwemmen en zonnen. Voor zowel jonge kinderen als de jeugd zijn er leuke speeltoestellen.

Geniet volop van de mooie natuur aan het water. Bij een van de kiosken kun je een hapje en drankje halen. Op Recreatiegebied Zeumeren zijn veel activiteiten te doen, zoals kitesurfen, golfen, vissen, schaatsen en mountainbiken.

Meer info: www.rgv.nl

 


 

Bezoekerscentrum Arkemheen

In de kolenloods van het stoomgemaal Hertog Reijnout is het bezoekerscentrum Arkemheen gevestigd. Op interactieve wijze leer je de flora en fauna van de schitterende polder Arkemheen kennen.

Het bezoekerscentrum ligt midden in het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland. Een open landschap waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Regelmatig zijn er activiteiten, zoals de maaldagen, exposities en excursies. Zie de website van het centrum voor de agenda.

 


 

Stoomgemaal Hertog Reijnout

Midden in de polder Arkemheen is dit unieke monument te bewonderen. Het stoomgemaal Hertog Reijnout is honderd jaar lang in bedrijf geweest, van 1883 tot 1983. Nu is er een elektrisch gemaal dat het overtollige water uit de polder maalt.

Het stoomgemaal werd in 1985 gerestaureerd. Hierdoor blijft dit cultuurhistorische monument behouden voor de toekomst. Dit stoomgemaal is het enige nog werkende gemaal in Nederland. Bijzonder zijn de twee buitenschepraderen.

Voor meer info: www.stoomgemaalhertogreijnout.nl