Alles van Voorthuizen
Bekijk de agenda

Bijzonder bezoek uit Bawku

Bijzonder bezoek uit Bawku
Ede Geplaatst 19 februari 2020

In Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een bijzonder bezoek plaatsgevonden. Er was een delegatie van het ziekenhuis uit Bawku.

Bijzonder bezoek uit Bawku

In Bawku, Ghana, staat een ziekenhuis dat ondersteund wordt door de stichting Vrienden van Bawku. Diverse medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn een of meerdere malen werkzaam geweest in Bawku of ondersteunen de Stichting op een andere manier. Als dank voor alle ondersteuning, en om een beeld te krijgen van de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, heeft een delegatie van het ziekenhuis een bezoek gebracht aan Nederland.

Uitzonderlijk bezoek

De delegatie bestond uit John Azaare (manager), Alima Seidu (matron), Dhr Seidu Sukenibe (chirurg) en Mw Jemimah Asune (gynaecologe in opleiding). Het was een vrij uitzonderlijk bezoek. Vanuit hun cultuur wordt dit bezoek vooral gezien als een teken van respect voor al onze hulp de afgelopen jaren en niet zozeer als een training of cursus in Nederland. Maar ze wilden wél graag een indruk krijgen van de gezondheidszorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Tijdens het bezoek spraken ze met lid Raad van Bestuur Arjen Hakbijl en leden van het bestuur van de stichting Vrienden van Bawku. De delegatie werd rondgeleid door gynaecoloog Nicoline Janssen-Jansen op de afdeling gynaecologie verloskunde en vervolgens op de SEH en intensive care door medisch leider en intensivist Dave Tjan. Eerder in de week bezocht de delegatie al andere afdelingen van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Wat is Bawku?

Bawku is een stad in het noordoosten van Ghana, op de grens met Togo en Burkina Faso. Het is een vrij grote stad met een regionaal ziekenhuis en een aantal privéklinieken. Stichting Vrienden van Bawku ondersteunt al vele jaren het regionale ziekenhuis. Dat gebeurt enerzijds via uitzending van medisch personeel om ter plaatse medewerkers op te leiden, anderzijds middels financiële ondersteuning voor nieuwbouw, renovatie en aanschaf van medische hulpmiddelen. De stichting is voor haar inkomsten afhankelijk van giften van particulieren en we werken ook samen met Wilde Ganzen en internationale organisaties als de VN.

AH Bonus

Meer informatie | Alles van Voorthuizen | Agenda evenementen Voorthuizen

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Allesvan Voorthuizen
Adresgegevens
Rijksweg 59
3781LT Voorthuizen
Telefoon
T 31653739080


Van Beek Mode Voorthuizen
Camping Vrede Oord voorthuizen
Camping de Meidoorn bij Voorthuizen
Albert Heijn Voorthuizen
Van Beek's Rijwielhandel - Voorthuizen
Jumbo Voorthuizen