Alles van Voorthuizen
Bekijk de agenda

Campagne tegen alcohol in het verkeer

Campagne tegen alcohol in het verkeer
Voorthuizen Geplaatst 21 december 2019

De Jongerenraad Barneveld heeft in samenwerking met de gemeente Barneveld een campagne ontwikkeld tegen alcohol in het verkeer. Wethouder Hans van Daalen samen met de jongeren het startsein voor de lancering van de campagne ‘Eentje Minder'.

Campagne tegen alcohol in het verkeer

Aanleiding Aanleiding voor de campagne is het toenemende aantal verkeersdoden en (ernstige) verkeersgewonden dat ook in de gemeente Barneveld blijft toenemen. De gemeente Barneveld scoort hoog met 15.6 geregistreerde verkeersongevallen per 1000 inwoners, ruim het dubbele van het landelijke gemiddelde (in 2016). Alcohol speelt hierbij vaak een rol. Jongeren lopen een groter riscio om betrokken te zijn bij een verkeersongeval waarbij alcohol in het spel is. 70 procent van de jongeren met een rijbewijs uit de gemeente Barneveld heeft ervaring met alcoholgebruik in het verkeer

Campagne ‘Eentje Minder'

Met de campagne ‘Eentje Minder' wil de Jongerenraad de komende vier jaar bijdragen de bewustwording over de risico's van alcohol in het verkeer. De campagne is confronterend met een herkenbare stijl en de inzet van lokale gezichten. ,,Alcohol in het verkeer moet en mag niet meer de standaard zijn", aldus secretaris van de jongerenraad Celine Verhoeks.

De gemeente Barneveld ondersteunt de campagne. ,,Het terugdringen van alcohol in het verkeer is een belangrijk onderwerp, voor alle inwoners van onze gemeente. Fantastisch dat de jongeren hier zich de komende jaren zo voor gaan inzetten", aldus wethouder Hans van Daalen.

voorthuizen, alles van, gemeente barneveld, alcohol in het verkeer

De campagne tegen alcohol draagt de titel ‘Eentje Minder'. ,,Eentje meer of minder, dat klinkt alsof het niet veel verschil maakt als het om een glas alcohol gaat. Maar als een familie of vriendengroep iemand moet missen door een ongeluk, dan maakt ‘eentje minder' wel degelijk uit', aldus Verhoeks. De campagne bestaat uit verschillende acties en uitingen. Centraal onderdeel is de website www.eentjeminder.nl. De campagne is ook terug te vinden op een groot reclamebord langs de A30, op sociale media, in de vorm van flyers en posters. Daarnaast gaat de Jongerenraad ook het gesprek aan op straat.

Alcohol Verkeer Cursus

Alcohol Verkeer Cursus Om jongeren bewust te maken van de gevolgen van rijden onder invloed, biedt de gemeente Barneveld op initiatief van de Jongerenraad toekomstige automobilisten een Alcohol Verkeer Cursus aan. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Iriszorg. Jongeren die de cursus Alcohol Verkeer Cursus hebben gevolgd, hoeven geen legeskosten te betalen bij het aanvragen van het rijbewijs. Meer informatie over deze cursus is te vinden op www.barneveld.nl.

test

Meer informatie | Alles van Voorthuizen | Agenda evenementen Voorthuizen

« terug

Allesvan Voorthuizen
Adresgegevens
Rijksweg 59
3781LT Voorthuizen
Telefoon
T 31653739080


Camping de Meidoorn bij Voorthuizen
Allesvan Voorthuizen
Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen
Meubelspuiterij Hofmeijer
Visspeciaalzaak De Parel Voorthuizen
Van Kempen Bestratingen - Voorthuizen