Alles van Voorthuizen
Bekijk de agenda

Siamangs zingen liefdeslied

Siamangs zingen liefdeslied
Amersfoort Geplaatst 25 februari 2020

Een mannetjes-siamang in DierenPark Amersfoort heeft gezelschap gekregen van een vrouwtje en dat de vonken er vanaf spatten, is van veraf te horen.

Siamangs zingen liefdeslied

"Als het klikt tussen twee siamangs, hoor je dit aan het gezang van de apen", vertelt dierverzorger Yuma Berends. "Elk koppel zingt zijn eigen lied en deze twee zingen samen uit volle borst."

Speciale keelzak

Siamangs hebben een speciale keelzak die zij kunnen opblazen. "De keelzak werkt eigenlijk als versterker voor hun gezang", legt Yuma uit. "In de ochtend bij het wakker worden geven zij een concert, dat begint met diepe tonen en eindigt in hoog gelach. Je kunt dit van mijlenver horen." De apen geven dit concert om hun territorium te markeren en hun band onderling te versterken. Elk koppel of elke groep heeft een eigen lied.

voorthuizen, alles van, dierenpark amersfoort

"Het siamang-vrouwtje moet natuurlijk even wennen aan haar nieuwe onderkomen, maar deed al snel na de kennismaking voorzichtige pogingen om haar wederhelft te versieren", aldus Yuma. "De twee siamangs zijn nu samen hun liefdeslied aan het oefenen. Wie weet kunnen wij over een tijdje zelfs nageslacht verwelkomen." Bezoekers die in de ochtend DierenPark Amersfoort bezoeken, hebben de meeste kans om het siamang-koppel te horen zingen.

AH Bonus

Meer informatie | Alles van Voorthuizen | Agenda evenementen Voorthuizen

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Allesvan Voorthuizen
Adresgegevens
Rijksweg 59
3781LT Voorthuizen
Telefoon
T 31653739080


Volksuniversiteit Barnevue Voorthuizen
Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen
Dorpsvisie Voorthuizen
Jumbo Voorthuizen
Gall & Gall Voorthuizen
Camping de Meidoorn bij Voorthuizen