Alles van Voorthuizen
Bekijk de agenda

Dammers DVV strijdend ten onder

Dammers DVV strijdend ten onder
Voorthuizen Geplaatst 12 december 2019

De dammers van Dam Vereniging Voorthuizen(DVV) kwamen vanavond heel ver tegen de dammers van DCH Harderwijk, maar gingen uiteindelijk strijdend ten onder.

Dammers DVV strijdend ten onder

Na twee uur spelen leek het er goed uit te zien voor DVV. Helaas verwaterde het voordeel op de borden en moest DVV haar zevende nederlaag van dit seizoen incasseren.

Thomas van Middendorp dolf het onderspit tegen Fred Elgersma. Nadat Van Middendorp zich op zijn korte vleugel liet vastzetten wist zijn tegenstander Elgersma door middel van een combinatie de overwinning te grijpen. Henri van Hierden bracht de stand weer in evenwicht. Zijn tegenstander Bert Foppen dacht in het middenspel een schijf te winnen. Echter Van Hierden wist hier een stokje voor te steken. Naar mate het spel vorderde kreeg Van Hierden steeds meer grip op de stand zijn tegenstander en door middel van een combinatie trok Van Hierden de overwinning naar zich toe.

voorthuizen, alles van, damvereniging voorthuizen

Wim van de Berg zag te laat dat hij een schijf kwijt zou raken aan tegenstander Hilco Aarten. Van de Berg vocht voor wat hij waard was maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Jaap van Hierden sr mocht aantreden op bord 1 tegen de kopman van DCH Harderwijk, Kees de Jong. Van Hierden kwam goed uit de opening en dwong zijn tegenstander ver terug op eigen helft. Een onoplettendheid van Van Hierden koste hem een schijf. Uiteindelijk moest ook Van Hierden zich gewonnen geven.

Remise

Aalt van de Kuilen had tegen Ruurd Wuestman de remise binnen handbereik. Van de Kuilen wilde te gehaast de remise forceren en kreeg uiteindelijk de deksel op zijn neus en verloor. Gert Pol behaalde een knap punt tegen Wout Mensink. In een dun maar spannend eindspel met kansen over en weer, wisten beide spelers de winst niet te vinden.

voorthuizen, alles van, damvereniging voorthuizen

Topscoorder Stijn Overeem maakte er tegen Ton Eekelschot een boeiende partij van. Gedurende de partij kreeg Overeem langzaam grip op de lange vleugel van zijn tegenstander. Nadat Overeem de lange vleugel dusdanig verzwakt was wist Overeem door te breken en won vervolgens het eindspel overtuigend. Erwin van Hierden wist de verdediging van tegenstander Auke Steensma niet te slopen. Ondanks de scherpe zetten van Van Hierden wist zijn tegenstander iedere keer de juiste zet te vinden. Uiteindelijke resultaat: remise.

Ondanks de zevende nederlaag op rij is er nog steeds hoop op handhaving voor de Voorthuizenaren. In de volgende ronde is de damderby tegen de damvrienden van BDSV Barneveld. Ook zij strijden tegen degradatie dus het beloofd een spannende strijd te worden.

Gedetailleerde uitslagen

DVV Voorthuizen - DCH Harderwijk 6-10

  • Jaap van Hierden sr - Kees de Jong 0-2;
  • Aalt van de Kuilen - Ruurd Wuestman 0-2;
  • Erwin van Hierden - Auke Steensma 1-1;
  • Gert Pol - Wout Mensink 1-1;
  • Stijn Overeem - Ton Eekelschot 2-0;
  • Wim van de Berg - Hilco Aarten 0-2;
  • Henri van Hierden - Bert Foppen 2-0;
  • Thomas van Middendorp - Fred Elgersma 0-2.

 

Onderlinge competitie finalegroep 2

  • Drees Mulder - Henk van Voorthuizen 2-0;
  • Henk Hendriksen - Gert van de Kraats sr 2-0.
test

Meer informatie | Alles van Voorthuizen | Agenda evenementen Voorthuizen

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Allesvan Voorthuizen
Adresgegevens
Rijksweg 59
3781LT Voorthuizen
Telefoon
T 31653739080


Ruitersportcentrum M&M - Voorthuizen
Hubo XL - Voorthuizen
Meubelspuiterij Hofmeijer
Tuinwinkel De Ganzenbeek - Voorthuizen
Auto IJdorff voor uw saab in Voorthuizen
Alex van den Brom containerverhuur